Koralpe

Koralpén még a zsúfoltabb napokon sem kígyóznak a felvonók aljánál sízők tömegei, így valóban az önfeledt sízéssel megy el az idő. 29 km pálya van itt minden fokozatban. A felvonók (négy húzólift + egy modern négyüléses buborékos ülőlift) 1500 m-től egészen 2100 m-ig visznek. A teljes szállítókapacitás 9.000 fő / óra. Az ínyenceket és haladókat egy 100 m széles carving pálya várja, de találunk még FIS pályát, boardercross pályát, a felső részeken mélyhósízési (freeride) lehetőséget és egy freestyle parkot.

Turracher Höhe

Turracher Höhe sokoldalú turistaparadicsomként ismert. Igen hóbiztos síterep, szuper széles, tökéletesen karban tartott, változatos lesikló pályákkal, snowparkkal, illetve funslope pályával. A sífutók is számos pálya közül választhatnak, nagyszerű túraútvonalak (25 km) is fellelhetőek itt, a turrachi tavon pedig lélegzetelállító környezetben korcsolyázhatunk. De ha már itt vagyunk, érdemes kipróbálni a Nocky Flitzer hegyi hullámvasutat is.

Katschberg - Aineck

A Karintia és Salzburg tartomány határán fekvő sírégió ragyogó lehetőségeket nyújt a síelést kedvelőknek. A hosszú lesiklásokat kedvelőknek a síhinta nyújt különleges élvezetet. Az összes pálya hóágyúzható, így a hóélmény garantált. Az utóbbi években új négy-, hat- és nyolcszemélyes ülőfelvonókat helyeztek üzembe.

Innerkrems

Innerkrems síterep Karintia, Stájerország és Salzburg tartomány találkozásánál fekszik. Pályáin edzenek a világkupa versenyek legjobbjai is, és magyar vonatkozású versenyeket is szoktak itt rendezni. Innerkrems 36 km-es pályarendszerrel büszkélkedhet, melyeknek a 80%-a hóágyúzott. Ami a felvonókat illeti; van hét húzólift - ebből kettő gyermeklift - és két üléses (egy duplaszékes és egy négyes).

Gerlitzen Alpe

Gerlitzen sírégió a varázslatos Ossiachi-tó fölött húzódik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április elejéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is.

Bad Kleinkirchheim

Napsütés (évi 2000 óra felett), porhó és összesen 103 km pálya és Karintia leghosszabb sípályái várják a síelés megszállottjait! A világkupa lesiklópályát a sírégió büszkeségéről, az olimpiai bajnok Franz Klammerről nevezték el, aki maga is szívesen csúszik itt. A fanatikusok este kivilágított pályán folytathatják a sízést, a snowboardosokat pedig egy jól felszerelt funpark várja.

Nassfeld

Nassfeldet Ausztria 10 legjobb síterepe között tartják számon, mert itt minden adott, ami egy tökéletes síeléshez szükséges: bőséges mennyiségű hó és rengeteg napsütés. A síterep nagysága - 110 km! -, a változatos nehézségű sípályák, a modern sífelvonók, a tökéletes hóbiztosság és az egész szezonban kitartó, átlagosan 8 méteres friss hóréteg nagyon meggyőző.

Mölltal-gleccser

Karintia legmagasabban fekvő, és ezáltal abszolút hóbiztos sípályái a föld alatti gleccservasúttal könyen elérhető. A gleccservasút 8 perc alatt 1000 méternyi szintkülönbséget áthidalva visz fel a 2108 m magasan fekvő középállomásra, ahonnan 6 személyes kis kabinos felvonókkal lehet feljutni a 2800 méteren fekvő ultramodern Eissee étteremhez, és innen a felső pályákhoz.