Semmering-Stuhleck

Semmering lényegében két síterülettel is rendelkezik, az egyik az Alsó-Ausztriában található Hirschenkogel, más néven Zauberberg, a másik a Stájerországban található Stuhleck. Közelségüknek és könnyű megközelíthetőségüknek köszönhetően mindkettő rendkívül népszerű a magyar síelők, snowboardosok körében.

Lachtal

A lesiklópályák többsége piros szintű, de számos lejtőjén freeride-olásra is lehetőség van. Összesen 10 sílift közül választhatnak az ide látogatók, ebből a hatüléses felvonók egyike (Schönberg-Schaukel) buborékos, a másikat (Lachtal 6-er Bahn) pedig ülésfűtéssel szerelték fel. Lachtalban a legkisebbekre is gondoltak, számos gyermekbarát szolgáltatást kínálnak az apróságoknak: varázsszőnyeg, kötéllift, mini-szlalompálya, színes figurák, hullámpálya, kincskeresés, gyerektaxi. Itt minden adott, hogy a gyermek levezesse napközben a felesleges energiáit.

Kreischberg

Kreischbergen található Stájerország leghosszabb (3,7 km) kabinos felvonója, mely két szakaszon 903 m szintkülönbséget tesz meg. A sírégió 90%-a síelhető kevésbé hideg időben is. Széles pályái kiválóan alkalmasak a carving technika gyakorlására. A kicsiknek számos attrakcióval (snow tubing, dinópark, trambulin) igyekeznek színesebbé tenni a síelést. Természetesen a snowboardosokra is gondoltak: snowpark ugratókkal, a kreischbergi sípályák alján található Európa legnagyobb természetes félcsöve, ami a snowboard világbajnokság helyszíne is egyben.

Tauplitz

Tauplitz az Alpok egyik leghóbiztosabb síterepe, ahol a napsütéses órák száma is viszonylag magas. Természetesen mindenki megtalálja a maga tudásszintjének legmegfelelőbb pályákat, a lesiklás mellett a freeride rajongói is hódolhatnak szenvedélyüknek, de a gyermekek fejlődése érdekében is adott minden: a Schartenlift völgyállomás mellett található a Ski-Kinderland. Snowboardosok számára kevésbé ajánlott síterep, mivel viszonylag sok sík terep található, ahol a pályák közötti átcsúszás bizony nem egyszerű síbot nélkül.

Dachstein Tauern - Schladming

A Ski Amade részét képező Dachstein Tauern összesen 9 sírégióból áll, melynek gerincét a 4 hegyet (Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm) összekötő sí-hinta alkotja. A 4 hegy 122 km-nyi pályarendszerrel, 52 modern sílifttel, valamint 56 hüttével vár minden korosztályt. Hosszú, széles, tökéletesen karban tartott pályák, nagy hatékonyságú hóágyúk, modern síliftek, hatalmas alapterületű parkoló / többszintes parkolóház, valamint a freestyle-osok által kedvelt funpark fokozza az idelátogatók komfort érzetét.

Loser

Loser a családosok kedvelt úti célja. Fejlett hóágyúrendszer gondosodik arról, hogy a lejtők kora tavaszig alkalmasak legyenek a síelésre. A Loser Bergbahnen 100%-ban megújuló energiával állatja elő az üzemeltetéshez szükséges áramot nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre. A két hegyre (Loser, Sandling) a hatszemélyes buborékos ülős felvonókkal lehet könnyedén feljutni. A síterep leghosszabb pályája a 8 km hosszú Loserfenster - Talabfahrt - Altaussee lesiklópálya, 1000 méternyi szintkülönbséggel. A Freeride szerelmeseit a Sandling hegy tetején Funpark várja.