Wolfgang-tó (Salzkammergut)

A két tartomány (Felső-Ausztria, Salzburg) területére átnyúló Wolfgang-tó 11 km hosszú és helyenként 2,5 km széles területével várja a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat. Ausztria egyik legtisztább és legmelegebb tava bőven tartogat programlehetőségeket (túrázás, sziklamászás, kerékpározás, vitorlázás, szörf, vízisí, wakeboard, hajókázás..), nem csoda, hogy számos filmest megihletett már ez a táj.

Hallstatti-tó (Salzkammergut)

Hallstatt város neve biztosan mindenkinek ismerősen cseng. Itt található a világ legrégebbi sóbányája, a XV-XVI. századból származó házak elragadó hangulatot kölcsönöznek a településnek. Nem véletlen, hogy a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régió felkerült az Unesco Világörökség kincsei közé.

Wörthi-tó (Karintia)

A hegyek, völgyek között megbúvó Wörthi-tó Karintia legnagyobb és legismertebb tava. A térség gyönyörű látnivalókkal, mediterrán klímával, derűs déli temperamentummal és elegáns üdülőhelyekkel várja a pihenni, feltöltődni vágyókat. Nem túlzás, ez Ausztria Riviérája.

Klopeini-tó (Karintia)

A kellemesen meleg víz a gyermekeket pancsolásra, a felnőtteket úszásra csábítja. Az aktív délutánt követően a tóparti teraszok egyikén élvezhetjük az esti fényeket és a délies, enyhe klímát. A hegy- és tóvidék egyedülálló szépsége a fürdőzés mellett számtalan más élményt is kínál. A túrázók nyugodt órákat tölthetnek a környező hegyekben, miközben csodás kilátás várja őket egy-egy hegycsúcs meghódítása után.