Wolfgang-tó (Salzkammergut)

A két tartomány (Felső-Ausztria, Salzburg) területére átnyúló Wolfgang-tó 11 km hosszú és helyenként 2,5 km széles területével várja a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat. Ausztria egyik legtisztább és legmelegebb tava bőven tartogat programlehetőségeket (túrázás, sziklamászás, kerékpározás, vitorlázás, szörf, vízisí, wakeboard, hajókázás..), nem csoda, hogy számos filmest megihletett már ez a táj.

Isztriai-félsziget

Isztria hazánkhoz legközelebb eső partszakasza Horvátországnak, de nem csak ezért népszerű a magyarok körében. A kedves vendégszeretet, kiváló konyha és a megelevenedő történelem mindenkit magával ragad.

Apartmanok Dalmáciában

Dalmácia az Adria északi részén található Pag-sziget, és a Horvátország déli részén található Dubrovnik között terül el, mely összesen 1 208 szigetből áll. Az Adria gyöngyszemének nevezett terület fő vonzerei egyedülálló tenger és partvidék, a gyönyörű természetes és kiépített strandok, valamint a part mentén elterülő gyönyörű városok: Zadar, Sibenik, Trogir, Split és Dubrovnik.

Kreischberg - Murau

Kreischberg hegyei nyáron is élménydús kikapcsolódást garantálnak az egész család számára. Az első métereket könnyedén megtehetjük a kabinos felvonóval, majd onnan az alpesi mezőkön át juthatunk fel a Kreischberg-csúcshoz (2 002 m) vagy a Rosenkranzhöhe-hez (2 118 m). A kerékpározás szerelmesei belekóstolhatnak a Mura menti kerékpárútba, mely gyöngyörű tájakon át vezet. A golf iránt érdeklődök igazi Mekkát találnak itt, hiszen a Murau-Kreischberg Golfclub messze földön híres.

Nea Vrasna

Nea Vrasna, Asprovalta és Stavros három egymáshoz nagyon közel fekvő üdülőhely. Annyira közel vannak egymáshoz, hogy a parton sétálva mindhárom településen át lehet kelni gyalog. A tengerparti sétány, mely összeköti őket, egyik fő előnye a kis üdülőhelyeknek, hiszen gyönyörű látványt nyújt, legyen szó esti vagy nappali sétáról. Széles tengerpartjaik, rejtett barlangjaik, elképesztő tájaik és gyönyörű tiszta vizük van.

Hallstatti-tó (Salzkammergut)

Hallstatt város neve biztosan mindenkinek ismerősen cseng. Itt található a világ legrégebbi sóbányája, a XV-XVI. századból származó házak elragadó hangulatot kölcsönöznek a településnek. Nem véletlen, hogy a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régió felkerült az Unesco Világörökség kincsei közé.

Bovec

Bovec azon kívül, hogy Európa rafting fővárosa, számos egyéb aktív kikapcsolódást tartogat számunkra. Bicikli és gyalogtúrák kiváló kiindulási pontja.

Szállodák a Kvarner-öbölben

A Kvarner-félszigeten a táj változatossága miatt számos különböző klíma és növényzet, tengerpart, szigetek és hegyvidéki tájak, valamint három évezred különböző építészeti stílusai és kultúrái egyaránt megtalálhatók. A Kvarner-öbölt az Opatijai Riviéra, a Vinodoli vagyis a Velebiti partvidék alkotja, amely egészen Karlobagig húzódik. A Kvarner-öbölben található a legnagyobb horvát szigetek egy része, például Krk, Cres, Rab és Lošinj is.

Szállodák Dalmáciában

Dalmácia az Adria északi részén található Pag-sziget, és a Horvátország déli részén található Dubrovnik között terül el, mely összesen 1 208 szigetből áll. Az Adria gyöngyszemének nevezett terület fő vonzerei egyedülálló tenger és partvidék, a gyönyörű természetes és kiépített strandok, valamint a part mentén elterülő gyönyörű városok: Zadar, Sibenik, Trogir, Split és Dubrovnik.

Wörthi-tó (Karintia)

A hegyek, völgyek között megbúvó Wörthi-tó Karintia legnagyobb és legismertebb tava. A térség gyönyörű látnivalókkal, mediterrán klímával, derűs déli temperamentummal és elegáns üdülőhelyekkel várja a pihenni, feltöltődni vágyókat. Nem túlzás, ez Ausztria Riviérája.

Bledi-tó

Bled egész világon ismert jelképei a várkastély, a tó és a kis sziget. A Bledi-tó a rendkívüli szépség hírnevét élvezi.

Klopeini-tó (Karintia)

A kellemesen meleg víz a gyermekeket pancsolásra, a felnőtteket úszásra csábítja. Az aktív délutánt követően a tóparti teraszok egyikén élvezhetjük az esti fényeket és a délies, enyhe klímát. A hegy- és tóvidék egyedülálló szépsége a fürdőzés mellett számtalan más élményt is kínál. A túrázók nyugodt órákat tölthetnek a környező hegyekben, miközben csodás kilátás várja őket egy-egy hegycsúcs meghódítása után.

Katschberg - Rennweg

Izgalmas kalandok az egész családnak! A Karintia és Salzburg tartomány határán elterülő Katschbergen számtalan lehetőség adott az aktív kikapcsolódásra, az órákig tartó játékra. Bújócska az erdőben, nagy séták a mezőkön, sziklamászás... A sok szórakoztató aktív programnak köszönhetően rengeteg izgalmas kalandban lesz része az ide látogatóknak!

Napospart - Sunny Beach

Napospart, Bulgária legnépszerűbb nyaralóhelye, ahol a nyugat-európai színvonalú szolgáltatások párosulnak a kedvező árakkal. 60-100 méter széles, finom homokos, lassan mélyülő tengerpartja 8 kilométer hosszan nyúlik el. Különlegességei a csodás homokdűnék, melyek a déli részen igen gyakoriak.

Turracher Höhe

Turracher Höhe sokoldalú turistaparadicsomként ismert. Igen hóbiztos síterep, szuper széles, tökéletesen karban tartott, változatos lesikló pályákkal, snowparkkal, illetve funslope pályával. A sífutók is számos pálya közül választhatnak, nagyszerű túraútvonalak (25 km) is fellelhetőek itt, a turrachi tavon pedig lélegzetelállító környezetben korcsolyázhatunk. De ha már itt vagyunk, érdemes kipróbálni a Nocky Flitzer hegyi hullámvasutat is.

Nassfeld - Pressegger-tó

Élvezd ki Karintia legdélibb, napsütötte részének határtalan előnyeit! Az olasz-osztrák mix nem csak a kulináris élvezetekben mutatkozik meg, hanem bizony minden területen. A pihentető és aktív progamokban itt nyáron sincs hiány: túrázás, kerékpározás, és a hihetlen tóvidék atmoszféraja gondoskodnak arról, hogy minden itt töltött napunk emlékezetes legyen.

Szozopol

Szozopol egy káprázatos szépségű félszigeten terül el. Szerény áraival, kitűnő szolgáltatásaival és kisvárosi hangulatával hívogatja látogatóit. A mozgalmasabb tengerparti városok közé tartozik. Közkedvelt Szozopol homokos tengerpartja, amely lassan mélyül, így kiváló választás kisgyermekes családok részére is.

Präbichl - Vordernberg

Präbichl az Alpok hegység keleti oldalán, Steiermark nyugati részén található alpesi sí- és szadabidőcentrum, Budapesttől 390 km.re (ebből 350 km autópálya).