Hosszú hétvége Prágában

Prága nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb fővárosa, csupa hangulat, csupa kedély, csupa báj. Fedezzük fel együtt Prága gyöngyszemeit! Ne hagyja ki!

PROGRAM:

1. nap: Indulás kora reggel, utazás  - rövid pihenőkkel - Csehországba. Érkezés kora délután Prágába. A délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óvárosi téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap: Reggeli után vár ránk a Hradzsin, a prágai vár. Sétánkat a strahovi kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Lehetőség nyílik a várnegyed felfedezésére. Közös sétánkat a Károly-hídnál zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet. Szép időben érdemes ellátogatni a Kampa-szigetre is, amelyet Prága Velencéjének is neveznek. Este fakultatív, 3 fogásos sörvacsora egy hangulatos prágai étteremben.

3. nap: Reggeli után szabadprogram, illetve fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Búcsút veszünk Prágától,elindulunk hazafelé. Megérkezünk Velké Popovice-be, ahol tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött, fakultatív gyárlátogatást teszünk a Kozel sörgyárban.  Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

 

Időpontok:       2016.04.29-05.01.,           2016.08.19-08.21.             2016.10.21-10.23.

Részvételi díj: 34.900 Ft/fő

Busz indulás: Budapestről 06:00 órakor, felszállási lehetőség Tata, Győr, Mosonmagyaróvár (Kérjük foglaláskor jelezze!)

 

Az ár tartalmazza:
- utazást felsőkategóriás autóbusszal,
- 2 éj szállást középkategóriájú szállodában, elhelyezés 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. (1 és 3 ágyas szobák lekérésre.)
- büféreggelit,
- magyar nyelvű idegenvezetést.

A feltüntetett árak on-line árak!

 

Az ár nem tartalmazza:
- Egyágyas felár/turnus: 6900 Ft /fő - egy utas esetén kötelezően fizetendő
- Módosítási díj: 4000 Ft /foglalás
- Személyes ügyintézés díja: 2000 Ft /fő - személyes ügyintézés esetén kötelezően fizetendő
- Ülőhelyválasztási felár: 2000 Ft /fő
- Vacsora felár a hotelben (csak az első estére): 3500 Ft /fő
- Módosítási díj: 4.000 Ft / foglalás (név, felszállási helyszín módosítás)

Belépők tájékoztató árai, helyszínen fizetendők, helyi valutában:
- Prágai Vár (kiskör: Katedrális, Régi Királyi Palota, Arany Utcácska, Daliborka-torony, Szent György bazilika), helyi idegenvezetővel: CZK 350,-/fő
- Szt. Vitus Katedrális déli kilátótornya: CZK 150,-/fő

 

Fakultatív programok:
- Fakultatív sörvacsora: 580 CZK / fő (aperitif + 3 fogás + 0,5 l sör vagy pohár üdítő)
- Fakultatív egy órás hajókázás a Moldván: 320 CZK / fő
- Fakultatív Kozel sörgyárlátogatás kóstolóval: 210 CZK/fő
A fakultatív programokat az idegenvezetőnél tudják befizetni CZK-ban  (min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak). A belépők árai tájékoztató jellegűek, előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! A programok sorrendje változhat!