Élményhétvége Ausztriában

Tartsanak velünk egy különleges élménytúrán, ahol nem csak a túrázásé a főszerep! Testi - lelki feltöltődés és tiszta hegyi levegő garantált kulináris ínyencségekkel színezve.

   

Program:

1. nap: Kora reggeli indulást követően útba vesszük Ausztria dél-keleti régióit. Néhány órás buszozást követően megérkezünk Gloggnitzba, ahol a Lindt csokoládégyárban a legfinomabb csokoládékat kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg, egy rövid filmbemutatón keresztül pedig bepillantást nyerhetünk a csokoládé készítés rejtelmeibe. A következő úti célunk a Kuglófhegy, itt teszünk egy könnyed sétát, a hegyről gyönyörű 360 fokos panoráma tárul elénk. Keresztülmegyünk a Kőszegi hegységen, és egy minikirándulás keretében (összesen 3 km) megmásszuk a Dunántúl legmagasabb hegyét, az Írottkőt osztrák oldalról!
Rövid ebédszünet után elindulunk Althodisba. A lombkorona ösvény bejárásával egy teljesen más távlatból csodálhatjuk meg a minket körülvevő természetet.
A program után elindulunk szállásunkra. A vacsorát követően lehetőség van a wellness részlegen a nap fáradalmait kipihenni.

2. nap: Testébresztő tornát követően megreggelizünk és útra kelünk. Újra a gasztronómiáé a szerep, meglátogatunk egy helyi tökmagolaj manufaktúrát. A látogatás során megkóstoljuk a tökmag és tökmagolaj különlegességeket, megtekintünk egy 3 Dimenziós filmet a tökmag termesztéséről és belesünk a manufaktúrába is.
Délután, a hétvége utolsó programjaként ellátogatunk a stübingi falumúzeumba, mely Európa 10 legnagyobb szabadtéri múzeumának egyike. A skanzen óriási területen, gyönyörű környezetben található. Nem csak Stájerország múltbéli falusi életét, szokásait és épületeit mutatja be, hanem a régiók közötti különbségeket is, kulináris ízekkel fűszerezve.
Élményekkel feltöltődve búcsúzunk Ausztriától, érkezés Magyarországra az esti órákban.

Zárt csoportjaink részére a programot szabadon választott időpontban megszervezzük, igény szerint módosítjuk.

   

Aktív hétvége szomszédainknál

Program: 

1 nap: Szinte végig autópályán haladva érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Számos fahídon, rengeteg létrán és közel 3000 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben alattunk a zúgókon és vízeséseken hömpölygő patak morajlik. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen.
A túra után elmegyünk a szállásunkra és pihenünk a hotel wellness részlegében.

2. nap: Reggeli után indulás. Szintén a természeti élményeké lesz a főszerep! Wenigzellbe utazunk a Barfusspark mezítlábas ösvényre, ahol különleges  érzésben lesz részünk, ugyanis a  talpunk alatt a fa, kő, kéreg, fű, agyag, sár és víz vad különleges varázsa, valamint ezek koncentrációja erősíti a mozgásszervi rendszert és az immunrendszert. "Vedd le a cipődet, és élvezd!" a mottója a családi mezítláb parknak  amelyben az 1,2 kilométer hosszú ösvényt együtt járjuk végig!
Ezt követően megyünk Burgenland szívébe Deutschkreutzba, ahol egy 23 km-es útvonalon, kerékpármeghajtású hajtányokon, ún. sínbicikliken robogva fedezhetjük fel a közép-burgenlandi Sonnenland régió szépségeit. Egy régi vágányszakaszon kerekezve juthatunk el a Kékfrankos országából (Neckenmarktból) az élményekben és kulturális látnivalókban gazdag városkába, Oberpullendorfba(Felsőpulya). Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon vezet.
Délután pedig feltöltődve, élményekkel gazdagodva indulunk haza.

Zárt csoportjaink részére a programot szabadon választott időpontban megszervezzük, igény szerint módosítjuk.  

  

Ötscher túra

Program:

1. nap: Kirándulásunkat az Ötscher-Tormäuer Nemzetiparkban kezdjük, gyalogtúrázunk az Ötschergraben szurdokban, melyet az osztrák Grand Canyonnak is neveznek. Érintetlen természetvédelmi terület tárul elénk, a fölénk magasodó lélegzetelállító hegycsúcsokkal. Bátrabbak elővehetik fürdőruhájukat, és mártózhatnak jó idő esetén a patak öblös medencéiben. Ebédidő, uzsonnázási lehetőség a kanyon közepénél található Ötscherias  Jausenstationnál.
Pihenőnk után tovább indulunk Mitterbachba, ahol a délutánt egy extrém programmal fűszerezzük. Óriási rollerrel, vagy mountaincarttal száguldhatunk le a hegy középállomásáról az újonnan épített 4,6 km hosszú rollerúton egészen a völgybe. A hegyre a Mitterbach Berghbahnen ülőlifttel jutunk fel.
Este elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora után wellness lehetőség.

2. nap: Reggeli után elindulunk a Mariazell közelében található Grünauba és megtekintjük a gyönyörű Mária-vízesést. Ezt követően Mariazellben tartunk egy rövid városnézést, utána kis pihenő szabadprogrammal. Délután ellátogatunk az Ötscher-cseppkőbarlanghoz és felfedezzük a cseppkövek titokzatos világát.
Délután indulás vissza Magyarországra, érkezés a késő esti órákban.

Zárt csoportjaink részére a programot szabadon választott időpontban megszervezzük, igény szerint módosítjuk. 

  

Stájer gasztrohétvége

Program:

1 nap: A hétvége első állomásaként ellátogatunk az álmos, de annál hangulatosabb kelet-stájer dombok közé, ahol a híres Zotter csokoládé manufakturába, ahol bepillantást nyerhetünk a csoki gyártás kulisszatitkaiba. A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program 8 állomásán nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat és még sok érdekesség várható, egyszóval minden ami csoki!
Ezután lehetőség nyílik a közelben található essbari állatkert és élménypark megtekintésére.
Délután megérkezünk Pöllauba. A Buchberger Hús-, és Kolbászüzemben teszünk látogatást kóstolóval egybekötve egy frissítő  ital kíséretében. Finom ízek, különlegességek várnak ránk! A pöllaui Buchberger Húsüzem a sonkát aszalt körtével ízesíti, amivel két pöllaui specialitást egyesít. A szarvaskörtés májpástétom és a szarvaskörtés húskenyér szintén itt készül. Regionális hús,- kolbász,- sonka specialistásokkal ismerkedhetünk meg.
Teszünk egy frissítő sétát Pöllauban, a hangulatos településen, gyönyörű kastély és templom látogatásra kerül sor. A Pöllau-i természetvédelmi völgy nem csak látványban nyújt felejthetetlen élményeket, de kulináris különlegességei minden ínyencet meggyőznek. A leghíresebb kulináris különlegessége a „Hirschbirne“ őszi körte. Ez az ősi körtefajta csak a Pöllau völgyben honos és a belőle készült termékek egyedülállóvá teszik a vidék gyömölcslé, pálinka és lekvár választékát.
Kora este érkezés a szállásra, szobák elfoglalása, vacsora és relax program.

2. nap: Reggeli után útra kelünk, úti célunk Puch bei Weiz. Meglátogatjuk a Pangerl gyümölcsfarmot, ahol a körbevezetést kóstolóval fűszerezzük. Friss, üde gyümölcsök, készítmények minden mennyiségben!
Délután indulás Koglhofba a gyümölcseceteket és fűszernövényes ecetkülönlegességeket előállító Oswald/Schaffer Ecet manufakturaba. Bemutató és kóstolás a csoport részére.
Élményekkel gazdagodva indulás haza, érkezés Magyarországra az esti órákban.

Zárt csoportjaink részére a programot szabadon választott időpontban megszervezzük, igény szerint módosítjuk. 

   

Familypark - St Margarethen

Familypark sokkal több mint egy egyszerű kalandpark különféle játékokkal. A látogatók egy a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott fantáziavilágba merülhetnek el összesen 145.000 négyzetméteren! Egy ideális kirándulóhely a Fertő tó közvetlen közelében, ahol fiatalok és idősebbek egyaránt jól érezhetik magukat.

A park mind a négy tematikus részlegén, az Élményvárban, a Meseerdőben, a Falusi gazdaságban és a Kalandszigeten is változatos és szórakoztató időtöltés vár a vendégekre Filippó, a kandúr – a park mindig vidám kabalafigurájának – társaságában.

A 26 pörgő, forgó és mozgó játékok mellett a Familypark számtalan további kalandot is kínál, többek között élmény- és vízi játszótér, mászókák és kötélpark, zenés színház és érdekes csináld magad foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Familypark azonban nemcsak az átélt kalandok és a különleges játékok terén egyedülálló. A kalandparknak otthont adó parkerdő is önmagáért beszél: színes virágágyások és patakocskák, valamint formára nyírt sövények és fák gondoskodnak az idilli hangulatról.

Minden évben új látnivalókat és attrakciókat létesítenek és folyamatosan fejlesztik a területet, hogy a Familypark élményét még vonzóbbá és lenyűgözőbbé tegyék.

A kalandpark március 19 - október 26 között várja vendégeit.

   

Napijegy:
3-99 éves korig: 21,50 €/fő*
3 éves kor alatt ingyenes

A napijegy magában foglalja az attrakciók többségénél a korlátlan használatot a park minden témavilágát illetően. Néhány további játék, mint a vizes ágyú, Mini Go Carts, illetve az automaták zsetonokkal működnek, melyeket külön kell megvásárolni.

További kedvezményekről érdeklődjön irodánkban!