Nyári táborok Pasaréten

Biciklitúra az Őrségben

Útvonal:

1. nap (52 km): Őriszentpéter – Nagyrákos – Szatta – Kerkafalva – Csesztreg – Nemesnép – Márokföld – Szentgyörgyvölgy – Velemér – Gödörháza – Magyarszombatfa – Bajánsenye – Őriszentpéter

2. nap (40 km): Őriszentpéter – Szalafő – Farkasfa – Orfalu – Apátistvánfalva – Hársas-tó – Farkasfa – Szalafő – Őriszentpéter

A túra időtartama: A látnivalók megtekintését is beleszámítva 6-7 óra/nap

Jellege: Az Őrség megismerését segítő körtúra, amely a Belső-Őrséget is érinti, bepillantást adva a hagyományos mesterségek, kultúrtörténeti értékek világába. Emellett bemutatja a vidék természeti, botanikai látnivalóit is. A második nap a Vendvidék egyes falvait is érintő körtúra a térségre jellemző népi építészeti emlékeket, természeti értékeket mutatja meg. A körtúra átlagos kondícióval is teljesíthető.

Szállás: panzióban 2-3-4 ágyas szobákban, ellátás félpanzió.

   

Biciklitúra a Tisza-tó körül

A túra a Tisza-tavat mutatja be. A táj gyönyörű, egyik oldalt az ártéri erdő, másikon a megművelt táj, sok a kócsag, gém, hattyú, vadkacsa és egyéb vízimadár. A Tisza-tóban, amennyiben az időjárás engedi, lehet fürdeni. Az aszfaltút végig kitűnő minőségű.

Útvonal: Tiszafüred – Poroszló – Kisköre – Abádszalók - Tiszafüred

1. nap: Indulás Tiszafüredről, kiérve a 33-as útra, azon keresztezzük a Tisza-tavat, Poroszlóig. Ez egy közepes forgalmú országút, de több ilyen szakasz nem lesz! Poroszlónál balra rátérünk a Tisza-tó kerékpáros útvonalra, amely a gátkoronán vezet Kisköréig, közben Sarud és Dinnyéshát települések mellett haladunk el. Kiskörénél balra a duzzasztómű koronáján Abádszalókra, majd ott is balra tartva a gátra, és vissza Tiszafüredre.
Szállásunk Tiszafüreden található, innen indul a túra és ide érünk vissza a tavat megkerülve az esti vacsorára.

2 nap: reggeli után még egy hajózással egybekötött ártéri sétatúrán veszünk részt hazaindulás előtt.

Túra hossza: 64 km
Nehézsége: Könnyű
Terep: Síkvidék
Szintemelkedés: 271 m

Szállás: 2-4 ágyas szobákban