“Ősi Hagyaték” túrák

Túra Wass Alberttel a Hagyaték mentén – EGÉSZ-ség

Időpont: 2019.09.22-29

Szereted a hegyeket?

Vonz a természet?

Nem ijedsz meg egy kis mozgástól?

Ismered Wass Albert munkásságát, olvastad műveit?

Nem, de kíváncsi vagy rá?

Kezedbe került már a Hagyaték?

Vagy egyszerűen csak vonz Erdély, a hangulata és minden ami ott található?

Jó helyen jársz.

Mindegyik felvetett kérdésre ad egyfajta választ a meghirdetett túra. Wass Albert Hagyaték című műve Erdély történetét mutatja be egy érdekes szempontból.

A hagyomány szerint vannak, élnek közöttünk olyan bölcsek, gyógyítók, tanítók, táltosok, akik végig kísérték Erdély történelmét a mai napig. Emlékük és tetteik emléke, megtalálható mind a hagyományban, mind az egyes nevezetességek kialakulásának legendájában. Ezen az úton arra vállalkozunk, hogy a Hagyaték egyes helyszíneit bejárva, átbeszélve a történteket, tanulságokat vonjunk le a mindennapi életünket segítve. Tanulságokat, tanítást találjunk a műben, mintegy üzenetet, a múltból,napjainkhoz. A túra fő csapásvonala az EGÉSZ-ség lesz.

Ennek megfelelő helyszínekkel és vezetéssel. Éppen ezért számítani lehet arra, hogy megtudjuk az egyes betegségek okát, az ok felismerésének a módját és a gyógyuláshoz is kapunk javaslatot. Az átadásra kerülő életszemlélet segíti a későbbiekben a betegségek elkerülését, illetve az azokból történő gyógyulást. Minden helyszín előtt felidézzük a megfelelő történetet a könyvből. A helyszínt nem csak megtekintjük, hanem a történet tanulságát felismerve elsajátítjuk a tanítást. Mindezt úgy, hogy konkrét megoldás kerül a kezünkbe a hely szellemiségének a segítségével.

A helyszínekkel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a címben szereplő EGÉSZ-ség mint fő vezérlő elv alapján választottuk ki őket. Ezzel kapcsolatos tanulságokon lesz a hangsúly és minden helyszínt ennek fényében látogatunk meg. Nyugodt szívvel ígérjük, hogy betegséggel, gyógyulással kapcsolatos kérdésekre is választ adunk, akár személyes egyéni probléma esetén is. Így az utazás könnyen hozhat gyógyulást, életmódváltozást, a lelki egyensúly helyreállását, új nézőpontokat, megoldásokat, komoly felismeréseket és az élet minőség megváltozását.

Ezen a túrán egy jelentős plusz eseményen is részt lehet venni. Az utazás 22-én vasárnap kezdődik, amikor Budapestről először Dobogókőre megyünk. Azért tesszük ezt, mert a hagyomány szerint Dobogókőnek komoly köze van a szívhez, ha tetszik a föld szív csakrája itt található. A Kárpát-medence megfelelő erő, energia központja azonban biztos. Ezen hagyomány szerint a Kárpátok közötti tér feje, a korona csakra pedig Erdélyben az Istenszékén mutatkozik meg a számunkra. Dobogókőn csatlakozunk a szívhez és a felvett kapcsolatot elvisszük Istenszékére, összekötve a két helyet és az ott található erőket, energiákat. Tesszük ezt azért, mert az értelem és az érzelem, kéz a kézben kell hogy járjon és erre az összekötésre alkalmas időpont adódik. Ennek keretében tartunk egy megerősítő szert Dobogókőn, egy hajnali nyitást ugyan itt, majd egy záró szert Istenszékén. Meggyőződésem, hogy ha nem is mi hozzuk létre a kapcsolatot, hiszen az rajtunk kívûl létezik, de figyelmünkkel és cselekedetünkkel bizonyosan hozzájárulunk az együttműködés megerősödéséhez. Annál is inkább, mert így nem csak a magunk, de a közösség figyelme is ráirányul a folyamatra.

A jövőben más témájú túrák megszervezését is tervezzük, bejárva a legjelentősebb Hagyaték helyszíneket és átgondolva a tanulságokat.

Részletek:

Elhelyezés:  1. éj Dobogókőn, Zsindelyes vendégház jurtáiban

                          2. éj Nagypetri Magnólia panzió

                          3-7.éj Galonya Auguszta Vadászkastély/Vendégházban

Ellátás: félpanzió

Utazás: kényelmes, modern autóbusszal

Túravezetés: a részvételi díj tartalmazza

Útvonal:    1.nap: Budapest-Dobogókő és Szer ( Szív csakra aktiválás)

                     2.nap: Dobogókő (Torok csakra aktiválás)-Feketetó (fakultatív ebéd)-Nádas-Sztána-Nagypetri

                     3.nap: Nagypetri-Válaszút (Wass Albert szülőhelye)-Szék-Vasasszentegyed-Cege-Gyeke-Galonya

                     4.nap:  Galonya-gyilkos tó-Békás szoros-Parajd-Galonya

                     5.nap: Galonya-Tura(Gödemesterháza)-Kemény kastályban ebéd (fakultatív)-Galonya

                     6.nap: Galonya-Futinelli rét-Maroshévíz, urmánci fürdő-Galonya

                     7.nap: Galonya-Kofa vízesés-Istenszéke-Szer (Korona csakra aktiválás)-Galonya

                     8.nap: Galonya-Tordai hasadék-Budapest

 

Részvételi díj: 99.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:  szállást félpanzióval és az autóbuszos utazást a fenti útvonalon.

A részvételi díj nem tartalmazza: Idegen Forgalmi Adó.

Jelentkezés :  e-mailen:  utazas@tandtsport.hu / pager.zsuzsa@tandtsport.hu

                        telefonon: +3670-376-0638

jelentkezés 45.000 Ft előleg befizetésével 2019.08.23-ig