Bledi-tó

Bled egész világon ismert jelképei a várkastély, a tó és a kis sziget. A Bledi-tó a rendkívüli szépség hírnevét élvezi. E paradicsom hátterét a Jelovica és a Pokljuka erdős hegyoldala, a Júliai-Alpok a Triglav hegycsúccsal és a Karavankák alkotják. A tó közepén romantikus sziget helyezkedik el, rajta a Mária mennybemenetele templom. Mindezeken kívül Bleden és környékén még számos látnivalót találunk. 

Kedvelt programok Bledben:

Pletna: Menjen el csónakázni a tóra a hagyományos bledi hajóval, a "pletna"-val és engedje át magát a romantikus hangulatnak.
Bledi vár: A legszebb kilátás a Bledi-tóra, Bledre és Gorenjsko régióra a várból nyílik.
Lovas kocsi "fiáker": A fiáker vagy lovas kocsi, egy nyitott kocsi, amelynek hagyománya van Bleden. A kocsis nem lehet akárki, hiszen a mesterség generációról generációra száll át. A fiú az apától örökli meg, az apa az ő apjától és így tovább ... 
Bledi krémes: A bledi hagyományos finomságokból készült ebéd után kényeztesse magát egy hamisítatlan bledi krémessel! 
Méhészet: Ismerje meg a méhek életét és tenyésztését, és kóstolja meg az igazi házi mézet. 
Természeti kincsek Bledben és környékén:
Bledi-tó, Bledi-sziget, Vintgár szurdok, Triglav Nemzeti Park, "Babji zob" barlang, Iglica-vízesés, Pokljukai szakadék.

 

Szállások

ár szerint növekvő 

Hotelek

Villa Prešeren

A boutique hotel a vár sziklái alatt fekszik, közvetlenül a Bledi-tó partján. Gyönyörű 19. századi villa 2 lakosztályt és 6 szobát kínál vendégeinknek igazán exkluzív környezetben a város szívében.

ár: 39,00 € / fő

részletek

Hotel Krim ***

A szálloda Bled szívében található, pár lépésre a Bledi-tótól. Ideális kiinduló hely a környék kincseinek megismeréséhez.

ár: 35,00 € / fő

részletek

Hotel Kompas ****

Az alpesi stílusban épült hotel Bled központjában található, 100 méterre a tótól. Gyönyörű környezet, magas szintű kiszolgálás és a wellness részleg garantáltan felejthetetlenné teszi látogatásukat.

ár: 50,00 € / fő

részletek

Hotel Ribno ***

A szálloda gyönyörű fenyőerdős környezetben, a Bledi tótól 3 kilométerre található. A „nyugalom szigete", így azoknak ajánljuk, akik szeretnének csendes helyen, természet közelben pihenni.

ár: 37,00 € / fő

részletek

Hotel Lovec ****

Magas színvonalú szálloda 50 méterre a Bledi-tótól. Természetközeli élmény helyi tradíciókkal.

ár: 55,00 € / fő

részletek

Panziók

Garden Village Bled ***

Mindannyian álmodoztunk gyermekkorunkban egy házikóról a fa tetején. Az álom most valóra válik! A 2014-ben megnyílt komplexum nyugodt környezetben található, 300 méterre a Bledi tótól.

ár: 45,00 € / fő

részletek

Glamping Ribno Bled

Egyedi szlovén fából készült mesebeli házak csendes környezetben az erdő közepén, saját forróvizes dézsával, a Bledi-tótól 2 km-re.

ár: 23,00 € / fő

részletek

Hostel Bledec *

A hostel az óvárosban található a Bledi vár alatt, mindössze 5 perc sétára a tótól. A hostel ideális választás fiataloknak, kiváló kiinduló pont a környék felfedéséhez.

ár: 12,00 € / fő

részletek